ARKI

Aamuisin yksiköissä syödään yhteinen aamupala. Arkipäivinä kukin nuori käy koulua. Yhteisen ruokailun jälkeen tehdään läksyt kotiopettajan tuella. Kun kouluasiat ovat kunnossa, on nuorilla mahdollisuus eri harrastuksiin esim. käsitöihin, musiikkiin, ratsastukseen, jääkiekkoon, pingikseen tai käynteihin punttisalilla, kansalaisopistolla jne. Kerran viikossa irrotetaan hiki yhteisessä sählyottelussa sekä osallistutaan henkilökohtaiseen musiikinopetukseen.

Emäntää autetaan aamiaisen ja päiväruoan laitossa, tiskauksessa jne. mutta iltapala laitetaan omatoimisesti.

 

Nuorten yhteydenpitoa kotiin, läheisiin aikuisiin ja hyviin kavereihin tuetaan. Läheiset voivat sovitusti myös vierailla/yöpyä yksikössä.

 

Kasvatussuunnitelma tehdään nuoren saavuttua ja sitä päivitetään säännöllisesti. Nuoret voivat tavata 1 - 2 kertaa kuussa perhekodin konsultoivaa psykiatria Jukka Rahkoa.

 

Nuori saa tullessaan myös ”Ojispolku” –mapin, johon hän voi kerätä muistoja sijoituksestaan. Ojantakasella harjoitellaan kasvattajien tuella arkipäivän askareita esim. kodin, lintujen, kissojen ja kalojen hoitoa, pyykinpesua ja puhtaanapitoa.

 

Loppuviikosta on omien huoneiden siivouspäivä ja osa nuorista lähtee viikonloppulomalle kotiin. Ojantakaselle jääneet osallistuvat esim. retkiin,mökkeilyyn tai raveihin ym. tai vain kotosalla puuhasteluun ja pelailuun. Sunnuntai-iltana tehdään sitten läksyt valmiiksi maanantaita varten.

 

Ojantakasella ollessaan nuoret voivat suorittaa myös mopo-/traktori-/ja metsästyskortin sekä perhekoti tukee 18 vuotta täyttäneitä nuoria myös ajokortin hankinnassa.

 

Yhteisössämme kaikki aikuiset kasvattavat kaikkia nuoria, mutta jokaisella nuorella on oma Lasso eli lapsen sosiaalinen ohjaaja, joka vastaa perheen kanssa tehtävästä yhteistyöstä, raporteista, nuoren kotilomien suunnittelusta jne.